Naujovė vaikiškų dviratukų pasaulyje – balansiniai dviračiai

balansiniai dviraciai
Pradėti mokytis važiuoti dviračiu vaikai gali jau nuo 18 mėn. Anksčiau tam buvo naudojami triratukai arba dviračiai su papildomais ratais, šiais laikais siūloma jų alternatyva – balansiniai dviračiai. Tai vaikiški dviratukai, kurie neturi papildomų ratų ir pedalų. Specialistai tikina, kad tokie vaikiški dviratukai yra gerokai lengvesnis ir saugesnis būdas vaikučiui išmokti važiuoti dviračiu, nes tokie dviratukai yra manevringi, o vaikai užlipę ant jo visą dėmesį sukoncentruoją į lygsvaros išlaikymą, o ne pedalų mynimą. Kaip tai suprasti? Dažniausiai važiuojant kitokio tipo vaikiškais dviratukais, vaikams pasidaro sunku daryti du darbus vienu metu – išlaikyti balansą bei minti pedalus. Pamiršus vieną iš darbų – krentama nuo dviračio. Nukritus (ypač, jei kritimas buvo skaudus) neretai vaikai pradeda bijoti lipti ant dviračio ir mokymasis važiuoti tampa didele kančia ir vaikams, ir tėveliams.  Taigi su balansiniais dviratukais ši problema yra gana lengvai išvengiama.
Balansiniai dviratukai gali būti mediniai ir geležiniai. Tik Jums spręsti, kokį pasirinkti, tačiau verta pastebėti, jog mediniai vaikiški balansiniai dviratukai „bijo“ drėgmės, tad lyjant lietui  su tokiu dviratuku geriau lauke nebūti. O juk orų, ypač Lietuvoje, nenuspėsi. Išėjus saulėtą dieną į lauką, grįžti galite kartu su prasidėjusia audra. Tad geležinis dviratukas gali būti kiek praktiškesnis sprendimas.
Vaikiški balansiniai dviratukai gerina šeimos laiką lauke. Nes Jums nereikės versti vaiko eiti į lauką, pakvėpuoti grynu oru, jis pats to norės, nes tokio tipo vaikiški dviratukai tampa netgi puikiu žaislu. Be to, vaikui tikrai reikia išmokti važiuoti dviračiu, nes dviratis lavina koordinaciją bei stiprina vaikučio raumenyną, kas vystantis yra labai svarbu.
Specializuotoje vaikų arba dviračių parduotuvėje tikrai rasite gana platų balansinių dviratukų pasirinkimą. Na, o jeigu iškils klausimų, susijusių su vaikiškais dviratukais, visuomet kreipkitės į pardavėją konsultantą, kuris papasakos apie parduotuvėje esamą produkciją, galiojimo laiką, kainas ir atsakys į visus Jums svarbius klausimus.