Mana – muzikos reiškinys, užaugęs Meksikoje

Meksika

Mana – tai Meksikos roko muzikos grupė iš Gvadalacharos. Šiuo metu gupę sudaro vokalistas/gitaristas Fher Olvera, būgnininkas Alex Gonzalez, gitaristas Sergio Vallin ir bosistas Juan Galleros. Mana buvo apdovanotoa keturiais Grammy apdovanojimais, septyniais Lotynų Amerikos Grammy apdovanojimais, penkiais MTV video muzikos apdovanojimais, šešiais Premios Juventud apdovanojimais, keturiolika Billboard Lotynų Amerikos muzikos apdovanojimais ir penkiolika Premios Lo Nuestro apdovanojimais.

Mana visoje Lotynų Amerikoje ir jų gimtojoje Meksikoje, kur yra įrašinėjami albumai ir planuoja svarbiausius koncertus, yra ilgiausiai topuose išsilaikiusi muzikos grupė. Ši grupė susikūrė 1986 metais ir po ketverių metų, devyniasdešimtaisiais, išleido pirmąjį savo albumą, pavadinimu Falta Amor. 1992-aisiais, Mana išleido antrąjį albumą ¿Dónde Jugarán Los Niños?, kurio visame pasaulyje buvo parduota 8 milijonai kopijų ir kuris tapo geriausiai parduodamas visų laikų ispanakalbių roko albumu. Po keleto pasikeitimų grupės sudėtyje, 1995 metais Mana išleido albumą pavadinimu Cuando los Ángeles Lloran, kuris savo stilistika gana ryškiai skyrėsi nuo pirmųjų albumų. Vėliau grupė bene kas penkmetį leido po albumą ir džiugino savo gerbėjus ne tik Meksikoje, bet ir visame pasaulyje.

Grupės stiliai laviruoja tarp pop roko, Lotynų pop, calypso, regi ir ska muzikos. Mana taip pat susilaukė didelio pasisekimo ne tik Meksikoje ir Lotynų Amerikoje, bet ir Ispanijoje bei Australijoje, o jos populiarumas nuolata auga Jungtinėse Valstijose, vakatų Europoje, Azijoje bei artimuosiuose rytuose. Nė vienas Lotynų Amerikos muzikos reiškinys nepardavė daugiau bilietų ir albumų, nei Mana. Ši grupė pardavė daugiau nei 40 milijonų albumų visame pasaulyje.

Meksika gali pelnytai didžiuotis šiuo muzikos reiškiniu kaip tikrų tikriausiu vaiku.