Namelis-draskyklė jūsų augintiniui. Pasidarykite patys!

Daugelis iš mūsų namuose turi augintinių: kačiukų, šuniukų, žiurkėnų, papūgėlių ar bent žuvyčių. Norą auginti gyvūnėlį ir juos rūpintis, turbūt, turi visi vaikai, neretai, keturkojis augintinis patampa geriausiu šeimininko draugu, o ryšys, atsirandantis tarp jų – išlieka labai stiprus. Visgi, naminiai gyvūnėliai – ne tik džiaugsmas, bet ir didelė atsakomybė bei rūpestis. Priežiūros jiems reikia, išties, nemažos. Nepaisant specializuoto maisto, maudymo, šukavimo, kirpimo ir pan. dalykų, gyvūnėlis turi turėti atskirą savo erdvę: žuvytės – akvariumą, papūgėlės ir žiurkėnai – narvelį, šuneliai – guolį ir t.t. Turėdama namuose, žaisti mėgstantį, kačiuką, nusprendžiau jam pagaminti namelį-draskyklę, kuris jam dabar – lyg atskira asmeninė erdvė žaidimams ir poilsiui.
Pasigaminti – paprasta, nereikia didelių išlaidų ar laiko kaštų. Iš kartoninės dėžės reikia suformuoti namelį ar kitokio tipo erdvę, kuri bus skirta kačiuko poilsiui. Kartoninę dėžę galima apklijuoti senu gobelenu ar kilimo atraižomis tam, kad namelis būtų jaukesnis ir šiltesnis. Draskyklė, arba stovas, turėtų būti įmontuotas į namelį (geriausia, kuriame nors kampe, kad netrukdytų kačiuko poilsio zonai). Draskyklę pasigaminti – nesudėtinga, tik reikia kartoninės tūtos, kuri, paprastai, skirta pakavimo ir siuntimo reikmėms. Kartoninę tūtą būtina apvynioti medžiaga, kurią jūsų augintis galėtų draskyti ir taip aštrintis savo nagus. Šiam procesui itin tinkamas sizalio pluoštas, kuris pasižymi tvirtumu. Draskyklės, pagamintos iš kartoninės tūtos, viršuje, galima prikabinti virvelę su kamuoliuku žaidimams, mat pajudintas kamuoliukas ima švytuoti, o katėms tai itin patinka, nes jos užsimano su juo žaisti. Tūtos viršuje galima tvirtinti ir stabilų, kietą paviršių, apsiūtą minkštu audinio pluoštu, ant kurio gyvūnėlis galėtų tinginiauti.
Šis namelis patiks jūsų augintiniui, nes jaukiame namelyje katinėlis galės prigulti poilsiui, o nuo viršutinės salelės tinginiaudamas stebėti aplinką. Kamuoliukas – aktyviam laisvalaikiui, o draskyklė, pagaminta iš kartoninės tūtos, apsaugos namų baldus, nes jūsų gyvūnėliui nebereikės nagučių galąsti kur papuola. Sukurti savo augintiniui privačią erdvę – paprasta. Už rūpestį ir priežiūrą jie jums tikrai atsilygins.