Lauko tenisas – įdomi ir naudinga pramoga

Lauko teniso raketė

Atėjus pavasariui kiekvienas žmogus stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Nors Lietuvos orai ir nedžiugina, tačiau neverta nusiminti, nes vėjas ir lietus praeina, o šiltu metu praleistas laikas lauke – įsimena ilgam. Tam, kad laikas būtų dar įsimintinesnis, verta užsiimti įdomia veikla. O kas gi dar, jei ne sportas yra tam tinkamiausias užsiėmimas. Tikriausiai viena mėgstamiausių aktyvių sporto šakų – lauko tenisas.

Lauko teniso nauda sveikatai

Lauko tenisas – įdomi ir naudinga sporto šaka. Žaisdami tenisą žmonės sutvirtina savo kūno raumenis, išsikrauna, dėl šios priežasties mažėja stresas, gerėja miego kokybė. Taipogi lauko tenisas yra žaidžiamas ne vieno žmogaus, o poroje, dėl to stiprinami ryšiai su kartu žaidžiančiu partneriu.

Norint žaisti stalo tenisą komfortabiliai, reikia įsigyti ne tik gerą aprangą, bet ir tinkamą inventorių. Tad, nuo ko pradėti?

Lauko teniso inventorius

Nusprendusiems žaisti stalo tenisą, visų pirma, reikia įsigyti gerą sporto inventorių. Inventorių galima pirkti sporto prekių parduotuvėse arba internete. Internete parduodamas sporto inventorius dažnai siūlomas su nuolaida, todėl nenorintiems be reikalo švaistyti pinigų, vertėtų pasidairyti ir interneto platybėse.

  1. Lauko teniso raketė. Labai svarbu pasirūpinti, kad lauko teniso raketė atitiktų individualius žaidėjo poreikius ir savybes. Dažniausiai profesionalūs žaidėjai turi po ne po vieną lauko teniso raketę, o net po kelias, tačiau pradžiai nevertėtų persistengti, užtektų ir vienos. Renkantis raketę svarbu atkreipti dėmesį į jos dydį ir svorį. Kuo svoris yra didesnis, tuo ji galingesnė ir stabilesnė. O kuo svoris mažesnis, tuo su ja galima lengviau manevruoti, o smūgiuoti daug greičiau. Pradedantiesiems patariama rinktis sunkesnę lauko teniso raketę, kadangi ji patikimiau sugeria kamuoliuko smūgio jėgą.
  2. Lauko teniso kamuoliukas. Kaip rakečių, taip ir kamuoliukų pasirinkimas yra tikrai nemažas. Prieš perkant kamuoliuką, vertėtų pasitarti su profesionalu, kuris patartų, kokį verta įsigyti pačiai pradžiai.

Lauko tenisas – įdomi pramoga, reikalaujanti jėgų, tačiau jį gali žaisti tiek vaikai, tiek ir suaugę. Pasirinkę šią sporto šaką nei vienas neliks nepatenkintas, kadangi aktyvus ir įdomus laisvalaikis yra garantuotas.