Ką rinktis, namų kvapą ar žvakes?

Kiekvieni namai ir jų šeimininkai mėgsta skirtingus kvapus ir aromatus. Taisyklingai parinktas aromatas namams gali suteikti žavesio, pilnumo ir jaukumo. Žinoma, namų kvapai ir žvakės suteikia jaukumo, dėl kurio norime grįžti namo, padeda sukurti gražų namų įvaizdį.

KADA PATARTINA RINKTIS NAMŲ KVAPUS, O KADA ŽVAKES?

Aromatingas žvakes patartina rinktis tuomet, kaip norime sukurti šiltą ir jaukią, ypatingą, šventinę nuotaiką, nes juk žvakės gali suteikti ne tik jaukumo, bet ir atrodyti estetiškai. Taip pat rinktis žvakes patartina susitikimams su draugais, kolegomis, nes niekuomet negali žinoti, koks kvapas juos erzina, dėl to rekomenduojama rinktis žvakes, kurios neskleidžia stipraus aromato. Žinoma, žvakių šviesa ir aromatais skatinama mėgautis ir skaitant knygą ar gulint vonioje pilnoje burbulų. Kiekviena nauja žvakė namuose suteikia malonią šviesą, o tas kvapas, kuris tvyro ore, gali išsilaikyti net kelias valandas po žvakės užgesinimo, nes viskas priklauso nuo pasirinktos žvakės. 

Tačiau ne visiems užtenka, jog aromatas išliktų keletą valandų, tuomet reikia rinktis namų kvapus. Namų kvapai išsilaiko daug ilgiau, dažniausiai ir kvapas būna intensyvesnis. Namų kvapais rūpintis nereikia, nebent pakeisti lazdeles, apsukti kita puse, kad aromatas pasklistų po visus namus. Dažniausiai namų kvapas gali išlikti iki kelių mėnesių, kartais ir iki pusės metų.

KOKIUS NAMŲ KVAPUS REIKĖTŲ RINKTIS?

Namų kvapo pasirinkimas gali būti ilgas ir sunkus procesas, nes šiais laikais yra itin didelis jų pasirinkimas. Kiekvienas asmuo turi rinktis individualiai, nes kvapas gali erzinti, suteikti blogas emocijas, jei bus pasirinktas neatsakingai, patartina vengti itin ryškaus ir aštraus kvapo. 

  • Namų kvapą galima bandyti rinktis pagal patinkančius kvepalus. Pagalvokite, kokie kvepalai iš jūsų turimų Jums patinka labiausiai ir pasidomėkite kokios šių kvepalų natos. Taip daryti yra patartina, nes galima bandyti rinktis namų kvapą panašaus aromato, nes naujas kvapas po kelių dienų gali pradėti erzinti.
  • Reikia atkreipti dėmesį į namų interjerą, nes namų kvapas gali padėti jam ne tik atsiskleisti, bet ir jį papildyti. Jei Jums patinka spalvos, rinkitės kvapus, kurie žaismingi, išradingi. Galima bandyti rinktis citrusinius ir gėlių kvapus. Mėgstantiems minimalumą reikėtų rinktis kitokius namų kvapus. Šiems namams reikia švaros kvapo, o jį puikiai suteikia citrinos, rožių kvapas.

Įsigijus naują namų kvapą nerekomenduojama įdėti visų pagaliukų iškart. Po kelių dienų, kai norėsis intensyvumo, rekomenduojama įdėti daugiau lazdelių ir taip reguliuoti namų kvapo pasiskirstymą. Jei norite įsigyti geros kokybės žvakių ir namų kvapų, rekomenduoju apsilankyti gerduva internetinėje parduotuvėje.