Kokio apšvietimo reikia virtuvėje?

Apšvietimas skirtingose namų vietose turi atitinkamą paskirtį. Tad ir virtuvės – ne išimtis. Be to, planuojant jos apšvietimą yra būtinas išskirtinis tikslumas, vertinant šioje patalpoje esamas atskiras zonas. Pagal jų svarbą parenkami tam reikalingi šviesos šaltiniai.

Kaip modeliuoti maisto gaminimo vietos apšvietimą virtuvėje?

Maisto gaminimo vieta yra pati svarbiausia virtuvėje. Čia ne tik yra ruošiami maisto produktai patiekalams, bet ir plaunami indai. O jeigu virtuvėje šeimininkauja ne vienas, o du asmenys, tada jau reikalingas ypatingas apšvietimas, kuris tenkintų juos abu. Tam reikalui neužtenka vien LED panelės, papildomai reikėtų klijuoti LED juosteles po pakabinamomis virtuvinėmis spintelėmis.

Jei virtuvė namuose yra erdvi, tada joje yra reikalingas ir pakabinamas šviestuvas. O jeigu jis dar ir įspūdingai atrodo, tada jam atitenka ir pagrindinio šios erdvės akcento vaidmuo. Be to, tokio šviestuvo šviesa yra nukreipta tiesiai žemyn, todėl gali koncentruotai apšviesti apačioje esančią valgymo arba maisto ruošimo zoną.

Kokio intensyvumo ir tonų šviesa yra reikalinga virtuvėje?

Virtuvėje nėra reikalinga romantišką nuotaiką palaikanti blausi šviesa, nes prie jos šeimininkauti tikrai nebūtų patogu. Todėl verta pagalvoti apie skirtingus šviesos intensyvumo ir atspalvių lygmenis. Tarkim, gaminimo zonoje yra reikalinga susikaupimui netrukdanti aplinka, todėl čia tinka šaltesnis atspalvis. Tuo tarpu virš valgomojo stalo labiau tinka šiltų tonų balta šviesa, kuri tai vietai suteikia daugiau jaukumo, prie stalo sėdinčius nuteikia maloniai.

Kaip galima kuo išradingiau panaudoti LED apšvietimo paneles bei pagyvinti virtuvės interjerą?

Platus LED panelės formų ir dydžių pasirinkimas leidžia virtuvėje drąsiai eksperimentuoti, kad būtų sukurtas savitas jos interjeras. Pavyzdžiui, iš kelių LED šviesos plokščių suformuotas kvadratas puikiai apšviečia bendrą zoną. Arba galima palubės viduryje mozaikos principu sudėlioti skirtingų dydžių ir geometrinių formų plokštes.

Jaukumą ir puikią darbinę aplinką virtuvėje galima kuo puikiausiai derinti, pakanka tik daugiau dėmesio skirti mažesnėms detalėms. Atidžiai įvertinus kiekvieno virtuvės kampelio paskirtį ir jam keliamus jūsų poreikius, galima ne tik estetiškai, bet ir veiksmingai suformuoti jos apšvietimo dizainą.