Kelionės automobiliu

Keliavimas automobliu

Automobilis jau seniai tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi – daugelis sunkiai galėtų įsivaizduoti dieną be šios transporto priemonės. Tad visai nenuostabu, jog nusprendus leisti į tolimesnę kelionę atostogoms, pagrindiniu transportu tampa būtent automobilis. Vis dėl to, daugelis išbandžiusių tokį keliavimo būdą, galėtų patvirtinti, jog tai nėra pats patogiausias sprendimas, tad kyla klausimas, ar iš tikrųjų verta keliauti automobiliu?

Šioje situacijoje galimos įvairios alternatyvos – galima nuomotis automobilį svečioje šalį, galima keliauti ir su nameliu ant ratų… Vis dėl to, jeigu nuspręstumėte keliauti nuosava transporto priemone, vertėtų įvertinti ir jos galimybes – jeigu kasdien keliaujant į darbą su problemomis netenka susidurti, ar tikrai tas pats laukia ir tuomet, kai mėginsite įveikti kelis tūkstančius kilometrų?

Jeigu dėl savo automobilio esate garantuoti, keliaudami su juo, turėsite ir tam tikrų privilegijų – sustosite ir ilsėsitės tada, kada norisi Jums, patys galėsite suplanuoti savo maršrutą ir kelionės eigoje jį keisti. Kelionė automobiliu suteikia ganėtinai didelę laisvę, todėl kartais ja pasimėgauti išties malonu. Mėgavimasis nepavirs kančia, jeigu iš anksto apgalvosite sustojimus ir nakvynėms atrasite kitą vietą – tuomet nespėsite pajausti tam tikrų nepatogumų.

Ilgesnėms kelionėms vertėtų išbandyti kemperio pasirinkimą – toks namelis ant ratų kuriam laikui gali pavirsti Jūsų antraisiais namais. Ypač stiprios emocijos laukia tų, kurie pirmą kartą pasirinko tokį kelionės būdą, tad bent kartą gyvenime tokią avantiūrą tikrai reikėtų išbandyti. Priešingai nei skrendant lėktuvu, čia nebūsite įpareigoti kurioje nors stotelėje būti tiksliu laiku, ar laukti specialių sustojimų, kaip nutinka važiuojant autobusu. Tiems, kurie nori patys planuoti kiekvieną atostogų akimirką ir nebijo ilgų valandų tiesiog sėdint automobilyje, toks keliavimo būdas – vienas mėgstamiausių.