3 baidarių maršrutai, kuriuos verta išbandyti

Vasara, tai metas kai norisi pailsėti, išbandyti dar niekada nebandytas ekstremalias veiklas, o taip pat pasigrožėti mūsų krašto grožiu. Dvejojate ar tai galima padaryti vienu metu? Dvejoti tikrai neverta. Bene geriausias būdas tiek pailsėti, tiek pamatyti, o žinoma ir išbandyti kažką naujo yra pasiplaukiojimas baidarėmis su šeimos nariais ar geriausiais draugais. Plaukiodami baidare jūs ne tik atsipalaiduosite besimėgaudami dar neatrastu gamtos grožiu, bet ir aktyviai praleisite laisvą laiką. Tačiau kokie iš tiesų maršrutai Lietuvoje yra verti jūsų dėmesio ir laiko?

Kadangi visų mūsų įgūdžiai yra skirtingi, trasas verta rinktis pagal savo sugebėjimus. Dažniausiai trasos yra skirstomas į lengvas, tinkamas pradedantiesiems, vidutines arba sudėtingas skirtas tik šios srities ekstremalams. Tačiau dažniausiai kiekviena trasa gali būti pritaikoma pagal kiekvieno poreikius ir galimybes. Ramiam poilsiui bei ramybei sukurti galima rinktis lengvas trasas, kuriose bus plaukiama vien ežerais. Norint nuotykių – puikiai tinka maršrutai, kuriuose daugiausiai dominuoja sraunios, akmenuotos upės.

Taigi pirmoji trasa, kuri yra verta jūsų dėmesio, tai Zarasų ežerų trasa. Būtent šiame krašte jūs galite išbandyti nesudėtingą trasą, kurios ilgis apie 20km. Pati trasa eina per kelis ežerus, o taip pat pro juos tekančią Nikajos upę. Šis maršrutas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta gamtą. Nuostabius kraštovaizdžius, miškus bei žaliuojančias pakrantes. Plaukiant šia nesudėtinga trasa nuobodžiauti tikrai netenka. Nikajos upė turi begalę vingių, kuriuos įveikti nėra taip jau paprasta. Ką jau kalbėti apie pakrantėse augančius ąžuolynus, klampias pelkes bei malūnų liekanas. Tačiau, kad ir kiek sunkumų lauktų šioje nesunkioje trasoje, ją išbandyti tikrai verta. Plaukiant ne tik susipažinsite su nuostabia gamta, tačiau turėsite galimybė susipažinti su Zarasų senamiesčiu kiek iš arčiau.

plaukiojimas baidaremis

Antroji trasa – Jaros upė, kurios maršrutas taip pat siekia 20 km. Nors šis maršrutas anksčiau nebuvo toks populiarus, dabar jis yra vis labiau mėgiamas tiek ekstremalų, tiek naujų potyrių ieškotojų. Tiesa sakant, ši trasa nepasižymi įspūdingu gamtos grožiu, tačiau plaukiant šia upe paplušėti reikia gana smarkiai. Kadangi srovė upėje nėra labai smarki, irtis reikia gana smarkiai. Taip pat, upė yra gili, o ir kliūčių turi nemažai. Norint keliauti būtent šiuo maršrutu, geriausia pradėti plaukti nuo Kupiškio – Utenos tilto.

Paskutinioji trasa, kuri puikiai tinka ekstremaliam pasiplaukiojimui yra tarp Baltosios Ančios ir Veisiejų ežerynų. Ši trasa yra laikoma viena sunkiausių visoje Lietuvoje, kadangi smarkiai irkluoti čia tenka kiekvienam. Nors šiame maršrute esanti gamta yra tikrai įspūdinga, ja pasidžiaugti ne visada yra laiko. Viena iš priežasčių – trasos ilgis. Jai įveikti reikia trijų ar daugiau dienų.

Neapsisprendžiate nuo kurios trasos pradėti? Pasirūpinkite baidarių nuoma, o tada pradėkite galvoti kiek nori pamatyti, ir kiek pasportuoti. Vis gi plaukiojimas baidarėmis kainuoja tiek pastangų, tiek gero fizinio pasiruošimo.