Vestuvių fotografas

Fotografuoti – tai fiksuoti akimirkos žavesį. Tai galimybė regėti pasaulį fotoaparato akimis. Juk ne veltui sakoma: „pro objektyvą matomas kitoks pasaulis“. Galimybė sustabdyti akimirką, įrašyti istoriją – tai galingas jausmas, kuris labiausiai ir žavi fotografus.

Turbūt neatsiras prieštaraujančių, kad vestuvės – vienas iš svarbiausių įvykių dviejų, vienas kitą mylinčių, žmonių gyvenimuose. Atsiminimai, kuriuos norima išsaugoti vaikams ir anūkams, įrašomi vestuvių nuotraukose ar filmuose. Šį atsakingą darbą atlieka vestuvių fotografai.

Vestuvių fotografas – meilės istorijos rašytojas. Tik ši istorija rašoma nuotraukose. Tai atsakingas ir kruopštus darbas, kurio rezultatais džiaugiasi ne tik fotografas, ne tik jaunieji, bet ir ateities kartos. Vestuvių fotografai jaučia malonumą turėdami galimybė fiksuoti akimirkas, perteikti jų nuotaikas, emocijas. Tai sudėtinga kūryba, kuri reikalauja žinių ir fantazijos, bei sugebėjimo visą tai realizuoti.

Dažnai fotografais tampama, kai pradėjus fotografuoti draugus, gamtą, gyvūnus, pajuntamas malonumas, ieškoma įvairių alternatyvų norint pasiekti geresnį variantą, naujų idėjų. Kai vestuvės žavi savo skleidžiama energija, kai džiaugiesi kitų laime, kai jauti dviejų žmonių meilę ir gali ją užfiksuoti nuotraukose – tuomet tampi vestuvių fotografu.

Vestuvių fotografas mato detales, kurių, galbūt, nė patys jaunieji nepastebi. Nuotraukos nėra tik vaizdas. Tai emocijas ir nuotaiką atspindintis vaizdas. Tai lyg laiko mašina, leidžianti mintimis grįžti į tą akimirką ir pajusti viską, ką jutai tuomet. Spalvos, rakursas, vieta, atributika, judesiai matomi nuotraukoje perteikia ženklus, kurie turi savo reikšmę. Kiekviena smulkmena nuotraukoje yra labai svarbi. Ji gali prisidėti prie visos istorijos, kurią seka fotografija.

Vestuvių fotografų Lietuvoje labai daug, tačiau ar visi gali išpildyti Tavo lūkesčius? Pasirinkimas toks didelis, todėl galima nesunkiai išsirinkti fotografą savo tobulai dienai, kurio braižas, stilius Tau artimiausias. Ieškok, klausk ir kurk kartu, nes tik bendradarbiaujant šios profesijos atstovas pasieks geriausius rezultatus, kuriais liks patenkintos abi pusės.