Augalų priežiūra žiemą

augalų priežiūra žiemą

Augalai yra tikras džiaugsmas ir puošmena namams. Jie mus žavi savo nuostabiais žiedais, besiskleidžiančiais pavasario metu, turi savitą grožio estetiką, kurią žmonės vertina jau nuo senovės laikų. Dėl to dabar augalų industrija ir toliau plėtojama, nešasi pelną, nes žmonės begalo mėgsta gėles, medelius, krūmus, juos sodina ir prižiūri, saugo ir deda daug pastangų ir pinigų į kokybišką augalų gyvenimą. Tačiau tie kas jau yra skyrę daug savo laiko augalų auginimu ir priežiūrai, jums pasakytų, kad augalų priežiūra vasaros ir žiemos metu skiriasi. Kuo ji skiriasi ir ką reikėtų žinoti apie augalų priežiūrą žiemą?

Augalams kartą į metus ateina periodas, kai jiems reikia “pailsėti”. Paprastai jis vyksta būtent žiemos metu, kadangi nebūna tiek saulės ir augalai negauna reikiamų mineralinių medžiagų. Jie pasidaro mažiau reiklūs ir jų priežiūra šiek tiek pasikeičia. Skirtingai nei vasaros metu, nebūna didelio karščio ir dauguma augalų nebereikia laistyti tokiu pat dažniu, kaip vasaros metu, kadangi jie nesugeria vandens taip gretai. Jei jūs perlaistysite augalą, šis gali pradėti pūti. Tačiau negalvokite, kad Jūsų turimas augalas gali sudžiūti dėl trūkstamų medžiagų. Šis vasaros metu sukaupia didelį kiekį mineralų, kuriuos lėtai naudoja atėjus tamsiam paros metui.

Žiemą taip pat neverta augalų tręšti, nebent kartą į mėnesį, bet tai nėra būtinybė ir geriau tose trąšose nebūtų didelis kiekis azoto. Augalus, kurie skleidžia žiedus galite palaistyti atskiestomis mineralų trąšomis, bet tai darykite naudodami šiltą vandenį, nes šaltas gali paskatinti šaknų puvimą, augalas neteks savo lapų. Tačiau tai dar ne viskas ką reikia žinoti apie augalų priežiūrą žiemą.

Žiemos metu būtinas kruopštumas valant dulkes, kadangi saulės kiekis ir taip yra pakankamai mažas, tad reikia suteikti augalui visas galimybes sugerti šviesos kiek įmanoma daugiau. Tai darykite minkštu ir švelniu šepetėliu, kad nepažeisti turimo augalo lapų. Galima dar švelniai augalus apipurkšti drungnu vandeniu, tada švelniai perbraukti su šluoste. Geriau gėlių nestatyti arti šilumos šaltinių, kadangi dažna ir didelė temperatūrų kaita pažeidžia gėlės gyvenimo kokybę.